PLOK – PS01 – Stroj za orijentiranje, optičku kontrolu i pakiranje plastičnih komponenti

PLOK - PS01 - Stroj za orijentiranje, optičku kontrolu i pakiranje plastičnih komponenti

“PLOK – PS01” je stroj za orijentiranje, optičku kontrolu i pakiranje plastičnih dijelova. Krajnji proizvod je kutija puna ispravnih komada.
Aktuatori: okretni stol, pneumatski cilindri, vibro dodavači.

1. Upravljački dio – Upravljanje strojem izvedeno je programibilnim logičkim kontrolerom (PLC) dok je komunikacija operatera i stroja izvršena pomoću HMI panela i tipkala.

2. Ulazni dio – Kružni vibro dodavač se napuni komadima. Iz kružnog dodavača komadi izlaze ispravno orijentirani na linearni dodavač. Na kraju linearnog dodavača nalazi se stoper niza koji propušta komad po komad na optičku kontrolu.

3. Sustav za optičku kontrolu – Komad dolazi u prvu stanicu gdje se snima gornja površina. Rotacijskim cilindrom se prebacuje na okretni stol gdje se snimaju sljedeće tri površine. Nakon toga se okretni stol okreće i snimaju se preostale dvije površine.

4. Sustav za ispuhivanje – PLC uključuje sustav za ispuhuvanje na temelju rezultata optičke kontrole. Uključuje se puhalica za OK ili NOK komade. Vrši se brojanje komada u kutijama.

5. Izlazni dio – na prednjoj strani stroja nalazi se prostor za tri kutije. Stroj automatski mijenja kutije kada je jedan ciklus završen.

PLOK - PS01

Rad ostalih strojeva moguće je pogledati na našem youtube kanalu.