SIPA - Linija za automatsko ispuhivanje, sušenje i hlađenje

Linija je namijenjena za ispuhivanje, sušenje i hlađenje elektroničkih komponenti smještenim u posebne košarice nakon pranja u perilicama.
Sastoji se od tri dijela povezana u cjelinu odnosno od ispuhivača, sušača i izlaznog dijela za hlađenje. Kroz sva tri dijela prolazi pokretna traka koja ima zadatak transportirati košarice od ispuhivača kroz sušač i dio namijenjen za hlađenje sve do izlaznog stolića linije. Ispuhivač ima zadatak da s aktora koji dolaze u košaricama za pranje u perilicama ispuše, odnosno ukloni vodu. Ispuhivač je konstruiran od aluminijskih profila, pokrova od aluminijskih limova, vrata, te čini zatvorenu cjelinu.
Unutar ispuhivača se nalazi pneumatski cilindar upravljan automatikom koji pomiče kolica s mlaznicama lijevo-desno. Cilindar, kolica i mlaznice su smješteni iznad pokretne trake linije. Uklanjanje vode se vrši tako da se košarice postave u ispuhivač na pokretnu traku linije na predviđena mjesta ( između inox vodilica ), te se zatvore vrata. Zatvaranjem vrata automatski se pokreče proces ispuhivanja stlačenim zrakom. Pneumatski cilindar pomiče mlaznice iznad košarica s aktorima,a stlačeni zrak preko mlaznica ispuhuje vodu s aktora.
Ispod trake se nalazi posuda za skupljanje i odvod vode ispuhane s aktora.
Sušač je drugi dio linije koji ima zadatak da aktore s kojih je prethodno u ispuhivaču uklonjena voda zagrijava prema definiranoj temperaturnoj krivulji. Konstruiran je kao tunelska peć. Iznad trake se nalaze grijači i temperaturne sonde. Upravljanje je izvedeno termoregulatorima. Izolacija bočnih strana sušaca je izvedena izolacijskim pločama od keramičkih vlakana koje ujedno služe i kao nosači za grijače i temperaturne sonde. Dodatno na bočne strane je postavljena i keramička vuna. Keramička vuna za izolaciju je postavljena ispod trake, te na gornjoj strani sušača. Pokrov sušača i izolacije je izveden inox limom. Izlazni dio za hlađenje se sastoji od dva ventilatora postavljena ispod trake. Oni zrakom hlade košarice s aktorima koje izlaze iz sušača.
Iznad tog prostora je dodatno smještena i hauba odsisa kako bi zrak odlazio izvan proizvodnog pogona. Ispod ventilatora se nalazi ladica za postavljanje filtera zraka. Na dio za hlađenje se nastavlja izlazni stol s kojega se uklanjaju košarice s aktorima.

SIPA & NASU

NASU - Linija za automatsko ispuhivanjem, sušenje i hlađenje

Linija to jest stroj je namijenjen za nasijavanje, sušenje, hlađenje i sakupljanje elektroničkih komponenti. Sastoji se od četiri dijela povezana u cjelinu, odnosno od nasijavanja, sušenja, hlađenja i dijela za sakupljanje s vibratorom.
Ulazna jedinica, to jest nasijavanje, se sastoji od lijevka za prihvat komada sa separatora kuglica, i vibrirajuće posude s pneumatskim vibratorom. Drugi dio je vibrirajuća posuda za nasijavanje s linijskim vibratorom. Komadi se s lijevka dodaju na vibrirajuću posudu koja nasijava komade na teflonsku traku transportera.
Sušac je drugi dio linije koji ima svrhu sušenja komada prema zadanoj temperaturnoj krivulji. Sušac je konstruiran kao tunelska peć.
Pokretna traka transportira komade kroz „tunel“ obložen izolacijom. Traka je od antistatičkog teflona nategnuta između pogonskog i natezajućeg valjka. Iznad trake se nalaze grijači i temperaturne sonde. Grijači zagrijavaju prostor u tunelu, a njihovo uključivanje-isključivanje je upravljano termoregulatorima prema podacima s temperaturnih sondi.
Izolacija bočnih strana sušača je izvedena izolacijskim pločama od keramičkih vlakana koje ujedno služe i kao nosači za grijače i temperaturne sonde. Dodatno na bočne strane je postavljena i keramička vuna. Keramička vuna za izolaciju je postavljena ispod trake, te na gornjoj strani sušača. Pokrov sušača i izolacije je izveden inox limom kvalitete AISI 304. Unutrašnjost tunela s bočnih strana obložena je teflonskom folijom zbog osiguranja od kontaminacije prašinom. Dio za hlađenje se nalazi iza sušača, a sastavni je dio transportera

Preuzimanje brošure